Toed-Amsterdam-logo

Psycholoog

Binnen TOED Amsterdam zijn op dit moment 3 psychologen; een integraal kindertherapeut, een ontwikkelingspsycholoog en een GZ psycholoog. Welke psycholoog gekozen wordt binnen jouw stappenplan is natuurlijk afhankelijk van je hulpvraag. Gaat het bijvoorbeeld om een ouder-kind relatie, om verlies dat je hebt ervaren, een zwangerschapswens? Tijdens ons multi disciplinaire overleg wordt er gekeken welke psycholoog het beste bij jou past.

Nelleke van Uden

Nelleke van Uden

Mijn naam is Nelleke van Uden (1979), Psycholoog, Integratief Kindertherapeut en moeder. In 2006 heb ik de studie Psychologie afgerond aan de Universiteit van Amsterdam.
Na zes jaar gezinnen begeleid te hebben in de pleegzorg wilde ik graag meer voor de kinderen zelf betekenen. De begeleiding verliep voornamelijk via de pleegouders. Zij zijn natuurlijk een onmisbare hulpbron maar ik miste een manier om op een natuurlijke ongedwongen wijze met kinderen in contact te komen. Ik ben heel benieuwd naar de wereld van kinderen en hoe zij deze beleven. Na een zoektocht, naar hoe ik deze wens vorm zou kunnen geven, kwam ik terecht bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Nu heb ik mijn eigen praktijk waar bewuste open-minded en nieuwsgierige ouders komen die opzoek zijn naar professionele en laagdrempelige ondersteuning.
Ik heb verschillende vormen van yoga, meditatie en andere trainingen in bewustzijn beoefend. Door nieuwsgierig naar mezelf te kijken heb ik veel dingen over mezelf ontdekt.  Ik voel me daardoor fijner, zekerder, opener en lichter. Dit gun ik kinderen en hun ouders ook. Ik wil graag dat kinderen blij zijn met zichzelf. Het proces naar zelfinzicht vind ik zo interessant dat ik graag anderen help om nieuwsgierig naar zichzelf te kijken.
Binnen het Toed programma zal ik me voornamelijk richten op ouder-kind relaties. Er bestaat altijd een wisselwerking tussen ouder en kind. Kinderen kunnen door middel van hun gedrag een spiegel zijn. Het kan interessant zijn om daarbij stil te staan. Hoe reageer je als ouder(s) op het gedrag van je kind.
Tijdens de oudertherapie zullen we eerst kijken wat precies de behoefte is van je kind. Vervolgens kijken we naar jouw behoefte en wat jij nodig hebt om je kind te kunnen geven wat hij of zij nodig heeft.

Josina

Josina Ozinga

Na mijn wetenschappelijke studie tot psycholoog volgde ik een een driejarige opleiding in meditatie en mystiek, deze vullen elkaar goed aan. Ik heb veel ervaring in de zorg voor mensen met psychiatrische problematiek en heb een aantal jaar gewerkt als behandelcoördinator in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Het mensen verder helpen in hun ontwikkeling geeft mij veel plezier en voldoening.

Eén van de belangrijkste inzichten die ik in mijn opleidingen heb opgedaan is dat ieder mens een enorme kracht en liefde in zich draagt die nooit verdwijnt. Wat er aan de buitenkant ook speelt, deze kracht is er altijd. Wij mensen hebben een ongelofelijk potentieel en als we daarmee in contact zijn kan het leven stromen en staan we in onze kracht. In de praktijk zetten we onszelf echter vaak vast waardoor we problemen ervaren. Het is mogelijk om problemen los te laten en gezonder en gelukkiger te leven. Daar wil ik je graag bij ondersteunen zodat ook jij weer jou unieke gaven aan de wereld kunt geven. Want om het grote protentiëel dat wij hebben te manifesteren hebben wij elkaar nodig. Iedereen heeft hierin haar eigen rol en niemand kan dit alleen.

In de sessies onderzoeken we wat er bij jou speelt en waar je naartoe wilt. We leggen bijvoorbeeld het vergrootglas op de grote en kleine dingen die al goed gaan en onderzoeken hoe je deze kennis kunnen inzetten voor je huidige wensen. Ook pijn en moeilijkheden hebben een plaats in dit veranderproces, je leert hoe je wat vrijer kunt staan ten opzichte van je moeilijkheden. Bij iedere afspraak gaan we in op wat er op dat moment speelt waardoor de sessies een creatief en fris karakter hebben. Op die manier kan het proces zichzelf ontvouwen en komt natuurlijke genezing op gang met haar helende en transformatieve kracht. Ik werk onder andere met technieken uit de oplossingsgerichte therapie, mindfulness, visualisaties en elementen uit de cognitieve gedragstherapie.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP
Nederlands English